وبلاگ شخصی رامین قلی زاده ارشد فلسفه دین،

نوشتن پروپوزال و کارهای پایان نامه،نوشتن مقاله تایپ و ترجمه،ی متون عمومی با قیمت توافقی و مشاوره تحصیلی و تدریس زبان.09100560571

وبلاگ شخصی رامین قلی زاده ارشد فلسفه دین،

نوشتن پروپوزال و کارهای پایان نامه،نوشتن مقاله تایپ و ترجمه،ی متون عمومی با قیمت توافقی و مشاوره تحصیلی و تدریس زبان.09100560571

وبلاگ شخصی رامین قلی زاده ارشد فلسفه دین،

رامین قلی زاده هستم.دانش آموخته ی فلسفه غرب دانشگاه تهران ودانش آموخته ی مقطع ارشد فلسفه ی دین در دانشگاه تبریز.
لطفا نظر بدهید تا این وبلاگ را درمسیر خوب و علمی تر هدایتش کنیم. ممنونم

آخرین نظرات
نویسندگان
پیوندهای روزانه

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۸
مهر ۹۷

تثلیث در مسیحیت

رامین قلی زاده

چکیده

تثلیث را ابتدا در متون عهد عتیق و عهد جدید جویا شدیم تا بدانیم آیا ذکری از تثلیث در میان هست یا نه. سپس به کوشش های کلیسا و کشیشان برای اثبات تثلیث پرداختیم و در انتها به برخی از فیلسوفان و برخی آراء فلسفی که به توجیه و تبیین عقلانی تثلیث کمک می کرد اشاره نمودیم . اما تا پایان نیز این سوال مطرح است که آیا نگاه مسیحیان به تثلیث عرفانی است و یا اینکه ممکن است آنها (تثلیث و عرفان) در ابتدا با هم بوده باشند و بعد ها به واسطه ی ادیان الهی و توحیدی مطرود و از هم جدا شدند . اما روشن است که عرفان و تثلیث و نگاه همه خدا انگاری در این دو آموزه و اعتقاد به چشم می خورد که انسان را به تأمل وا می دارد.

 

 

کلید واژه:

تثلیث، مسیحیت، کلیسا، فلسفه و تثلیث

مقدمه :

اعتقاد به تثلیث، همانگونه که توحید بنیان اعتقاد اسلامی است ، بنیان اعتقاد مسیحیت را تشکیل می دهد . بنابراین مسیحیان اولین چیزی را که می آموزند اعتقاد به تثلیث است . مک گراث الهی دان مسیحی می گوید : «اصطلاح تثلیث از مشکل ترین و بزرگ ترین دشواری هایی است که دانشجویان الاهیات با آن مواجه می شوند . در مورد عبارت (سه شخصیت یک ذات) حداقل چیزی که می توان گفت این است که چندان روشن نیست .»

در کتاب قاموس کلیسای مسیحی آکسفورد تثلیث را چنین تعریف می کند : «تثلیث یعنی یک خدا و یک جوهر در سه شخصیت : پدر و پسر و روح القدسی.»(جستارهایی درباره ی مسیحیت -1390-152) در کتاب مقدس که سرچشمه ی اعتقادات مسیحیت است ، اثری از تثلیث نیست . «در این کتاب هرگز اقنوم سوم (یعنی روح القدس) ، خدا خوانده نشد، و با خدا یکی دانسته نشده است.» (ادیب آل علی -1385 – ص195)

قرن ها پیش از مسیح ، مجموعه های سه گانه یا تثلیث هایی از خدایان در بابل ، آشور قدیم ، آیین هندو ، و مصر باستان وجود داشت. تثلیث هندو یکی از تثلیث هایی است که قرن ها پیش از مسیح وجود داشته است . در این آیین برهن (ایزد آفرینش) ، ویشنو (خدای محافظ) و شیوا خدای هلاکت از ایزدان تریمورتی هستند.

اما مسیحیان اولیه اعتقادی به تثلیث والوهیت مسیح نداشتند و او را پیامبر برگزیده ی خدا می دانستند. اعتقاد به تثلیث والوهیت عیسی سالها پس از عیسی رخ داد. شاید بتوان اولین کسی را که واژه ی تثلیث را شکل داد ، توتولیان (225م) نخستین الهی دان مسیحی دانست. که وی نیز در ابتدا یک بت پرست بود و در دهه ی سوم زندگی خود مسیحیت را پذیرفت.

تثلیث در عهد عتیق و جدید

مسیحیان برای اثبات تثلیث به مواردی از عهد عتیق استناد می کنند به عقیده ی آنان استفاده از صیغه ی جمع برای نام خدا (الوهیم1) و افعال و ضمایر مربوط به وی می تواند اشاره به تثلیث باشد.

برادی خواندن ادامه ی مطالب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۲۸ مهر ۹۷ ، ۱۹:۴۸
ram
۲۸
مهر ۹۷

اصل علیت که حاکی از این امر است که بین هرچیزی رابطه ی علی و معلولی برقرار است و هیچ چیز بدون علت بوجود نمی آید . بنابراین علیت "خلق الساعه بدون " و قائم به ذات و بی نیاز از علت بودن" را رد میکند.مفاهیمی مثل خدا ، علت العلل، بیگ بنگ و متحرک نامتحرک و هزاران مفهوم از این قبیل آراسته به همین اشکال هستند.

اما تسلسل میخواهد تسلسل قطع شود و به نقطه ای برسد که علت‌العلل نه بعنوان بینهایت قائم به ذات بلکه علتی مثل سایر علل دیگر و لازم نیست زنجیره ی علل خطی باشد  اما مهم در این جاست این است  که. |اصل علیت ،اصل تسلسل را نقض می کند .از طریق رسیدن به علت تعلل قائم به ذات

برای خواندن ادامه ی مطالب اینجا   را کلیک کنید.

۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۲۸ مهر ۹۷ ، ۱۹:۲۶
ram
۲۷
مهر ۹۷

این تابلو در میدان #سپاه_پاسداران شهرستان. #پارساباد نصب شده است.
کسی میداند که #فرزند_رمضان بودن یعنی چه؟
درضمن اگر بر فرض ایران را محاصره کنند آنها با حکومت ایران کاردارد نه مردم علی الخصوص #اقلیت_مذهبی گه در ایران زندگی میکنند. به اقلیت های دینی ضرری برسانند آیا این کار اخلاقی است؟ آیا کار صحیح است ؟
تکلیف اقلیت های دینی در ایران چیست وقتی که ایران و آمریکا سیاست های قلدرمابانه بکار می برند؟

۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۱ ۲۷ مهر ۹۷ ، ۲۱:۵۴
ram