خلاصه باب 5 کتاب احیاء علوم الدین محمد بن محمد غزالی و بررسی آن از منظر اخلاق
پیشگفتار و روش بحث
آنچه که پیش روی شماست خلاصه باب پنجم کتاب احیاء علوم دین اثر ارزشمند محمد غزالی است که به تعریف آداب معلم و متعلم می پردازد. روش بحث در این نگاشته مراجعه به متن اصلی کتاب می باشد و نویسنده در تلاش بوده تا برای فهم بیشتر این باب تحلیلی نیز از خود در پایان ارائه دهد. همچنین برای مرور سریع تر، قبل از تحلیل نگارنده، جدولی نیز آورده شده است که بیان کننده ی مطالب پیشین می باشد. زبان خلاصه ی باب به دلیل بر هم نخوردن سیاق متن و استفاده ی نگارنده ی کتاب از واژگان خاص به همان شکل آورده شده است اما این زبان لطمه ای بر فهم مطالب نویسنده نمی زند.
در آداب متعلم و معلم
اما آداب متعلم:
وظیفه ی اول: تقدیم طهارت نفس است از خوی های بد وصفت های نکوهیده، چه علم آبادانی دل و نمازِ سر و قربت باطن است به حق تعالی و چنانکه نماز که وظیفت جوارح ظاهر است درست نباشد مگر به پاکی ظاهر از حدثها و نجاست ها، پس همچنان عبادت باطن و عمارت دل به علم درست نباشد مگر به پاکی از بدی های اخلاقی و بدیهای اوصاف.
وظیفت دوم: آنکه علایق خود از دنیا کم کند و از اهل وطن دور شود، چه علایق شاغل و صارف است. و ما جَعَلَ اللهُ لِرَجُلِ من قَلبینِ فی جوفِهِ. جدای عزوجل هیچ مردی را دودل نداده است. و هرگاه که فکر منقسم شود، از دریافت حقایق قاصر گردد .........
جهت دریافت متن کامل خلاصه ی کتاب به مدیریت پیام دهید. ممنونم.